2019 Changwon K-POP World Festival: Malaysia Preliminary

Pada 22 Jun 2019, telah berlangsungnya 2019 Changwon K-pop World Festival (2019 Changfe) peringkat Malaysia yang diadakan di Taylor’s Lakeside University. Turut berlangsung 2019 Quiz on Korea – Malaysia Preliminary.

2019 CHANG FE

Tahun ini menjadi edisi yang ke 9 (festival ini bermula pada tahun 2011). Pada pusingan kelayakan pertama. Malaysia dalam kumpulan Asia (17) dan terdapat kumpulan Amerika Utara (3), kumpulan Amerika Selatan (17), kumpulan Eropah (27), kumpulan Afrika (6), kumpulan negara Timur Tengah (5), dan kumpulan Oceania (2). Jumlah negara yang bertanding sebanyak 77 negara.

Selepas itu, hanya 12 negara/pasukan yang akan memasuki pusingan akhir pada Oktober 2019 di Changwon, Gyeongsangnam-do, Korea Selatan.

2019 CHANG FE poster

Pusingan Malaysia

2019 Changwon Kpop World Festival – Malaysia Preliminary poster

12 Peserta Akhir

2019 Changwon K-pop World Festival peringkat Malaysia

Pertandingan akhir ini terdapat dua kategori, iaitu vokal dan tarian. 12 peserta akhir telah terpilih dari online audition pada 15 Mei lepas.

Kategori Tarian

Kategori Vokal

MC dan barisan juri

MC dan barisan juri Changwon K-pop World Festival: Malaysia Preliminary

Para Pemenang

Sumber: http://overseas.mofa.go.kr

Sumber: kpopfestival.kbsworld.co.kr

Foto Kredit: Korea Embassy in Malaysia FB

Hazlam Anuar

Penulis Blinkbook, desainer dan ilustrator. Blog tentang dekorasi, penulisan dan pelancongan. Buku-buku yang pernah diterbitkan 'Mudahnya Google SketchUp, Projek Dekor-Dekor Ain Maisarah, Aku Mahu Banglo Pink, Aku Mahu Diari Pink.' Buku bergambar kanak-kanak ' Ayah, apa itu?'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *