Wow! PyeongChang Supporters Malaysia 1st Gathering dan sempena 200 hari lagi menjelang Olympic PyeongChang

Pada 22 Julai (Sabtu), berlangsungnya Wow! PyeongChang Malaysia Supporters 1st Gathering  di Hotel Concorde bagi meraikan penyokong- penyokong kempen Wow ! Pyeongchang Malaysia Supporters yang terdiri dari social media influencer , blogger dan individu.

Turut menyambut D-200 hari lagi menjelang temasya Sukan Olimpik Musim Sejuk Pyeongchang 2018.

H.A bersama dua maskot rasmi Sooharang dan Bandabi.

Majlis bermula dengan ucapan Mr. Lee Younggeun, Managing Director of Korea Tourism Organization Malaysia.

Mr. Lee Younggeun, Managing Director of Korea Tourism Organization Malaysia memberikan ucapan

Seterusnya individu penting kempen ini. Ms. Nuri Kim ,Gangwon Marketing Manager memberikan ucapan. Menyampaikan maklumat-maklumat terkini kepada para penyokong.

Ms. Nuri Kim ,Gangwon Marketing Manager memberikan ucapan

11 penyokong daripada 73 penyokong (menyumbang 1,139 post dalam pelbagai sosial media) menerima hadiah dalam perjumpaan pertama ini yang bermula pada March- April. Tahniah!

Hadiah utamanya tiket kapal terbang Korean Air! Hadiah kedua, ground package Korea dan serta hadiah -hadiah saguhati akan menerima patung maskot rasmi PyeongChang 2018 iaitu Sooharang atau Bandabi.

11 pemenang bahagian pertama Wow PyeongChang Malaysia Supporters

Alhamdulillah H.A menjadi salah seorang pemenang saguhati.

Sebahagian penyokong-penyokong Wow PyeongChang Malaysia Supporters

2nd Gathering akan berlangsung pada bulan November nanti. H.A berharap mendapat hadiah Top Best Supporters yang hadiahnya berpeluang melawat sukan olimpik di PyeongChang! Aaamin, doakan.

 

Hazlam Anuar

Penulis Blinkbook, desainer dan ilustrator. Blog tentang dekorasi, penulisan dan pelancongan. Buku-buku yang pernah diterbitkan 'Mudahnya Google SketchUp, Projek Dekor-Dekor Ain Maisarah, Aku Mahu Banglo Pink, Aku Mahu Diari Pink.' Buku bergambar kanak-kanak ' Ayah, apa itu?'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *